Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mások döntenek helyetted?

2016.01.05

110-igen-nem.jpgDönts: Igen / Nem ?

Ne várd, hogy mások helyeseljék a döntésed!

Lehet, hogy lelkileg nehéz lesz feldolgoznod, de mégis meg kell, hogy osszam veled az egyik nagyon komoly felismerésemet. Azok a hálózatépítők, akik a többség helyeslésére várnak, sohasem lehetnek sikeresek. Nem kell csodálkozni, nincs ez másképp más területeken sem.

Tisztán emlékszem arra, amikor a családom hibbantnak tartott, mikor közöltem, hogy elköltözöm ttholról, majd vállalkozó leszek. Anyukám akkor akart elmeorvossal megvizsgáltatni, amikor ezután a sokkhatás után nem sokkal közöltem hogy addig nem állok meg, míg egy új lakást és egy új autót nem veszek. Mellesleg akkor még biciklim sem volt! Nem volt egyszerű, de megtörtént, sőt még neki is jutott egy.

Ha a családom és a barátaim jóváhagyásától tettem volna függővé a jövőmet… hát még mindig falun élnék és földet művelnék. Maradtam volna a nyugodt, biztosnak hitt lakásunkba és nagy valószínűséggel sosem mertem volna belevágni még nagyobb üzleti kalandokba.

030-bele-a-tukorbe.jpgHa a sikerrel kapcsolatos elképzeléseidet a barátaid, családtagjaid, rokonaid véleményétől teszed függővé, akkor már most szólok, hogy sokan nem fogják támogatni és díjazni a törekvéseidet.

A legtöbb ember fél komoly döntéseket hozni, és fél megvalósítani az álmait. Egész életében álmodozik, de amikor ott van a lehetősége, hogy meg is valósítsa, megijed és nem mer lépni.

Javaslok valamit. Hozd meg a döntést, anélkül, hogy mások jóváhagyására várnál. Dönts! Ne hagyd magad lebeszélni, eltántorítani. Peregjen le rólad minden negatív megjegyzés, kritika, rosszallás. Hiszen igazából a te életedről van szó, amiről rajtad kívül másnak nincs joga dönteni. A te életedet neked kell élni, csak az nem mindegy, hogy hogyan.

Minden valamire való feltaláló, újító, vállalkozó így tett korábban. Albert Einstein, Thomas Edison, Henry Ford, és számos neves, híres ember a történelemben nekiment a szokványos elképzeléseknek. Döntöttek, majd cselekedtek. Képzeld el Edison közel ötezerszer próbálkozott az égővel mire végre sikerült! Egyszerűen csak nem adta fel, hiába akarták lebeszélni. Csodálatos ez a kitartás.

027-hiszel.jpg

S ha már Ford, akkor tőle két idézet:

“Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt.” 

S nekem a legigazabb:

“Akár hiszel benne, hogy képes vagy rá, akár nem, igazad van!.” 

Döntsd el és ragaszkodj a döntésedhez!

Kitartást és sok sikert!

Kattints IDE!

Üzlet, pénz, siker, Petrován Pál, MLM